1.000 TL Üzeri Alışverişlerde Kargo ÜCRETSİZ
1.000 TL Üzeri Alışverişlerde Kargo ÜCRETSİZ

Spor Bebek Yeleği Nasıl Örülür?

Tarih: 03.03.2022 11:38
Spor Bebek Yeleği Nasıl Örülür?
Spor bebek yeleği örmek ve örgü işi sanatı ile birbirinden şık örgülerin tasarımcısı olmak istiyorsanız doğru adrese hoş geldiniz. Evet, yummak mağazamız ile ihtiyacınız olabilecek tüm malzemeleri çeşitlenmiş zengin içerikli kategorilerimizde bulabilirsiniz. Bu içeriğimiz sayesinde de “spor bebek yeleği nasıl örülür?” sorunuza da kolaylıkla yanıt bulabileceksiniz. O halde detaylara geçmeden önce Örgü İpi modellerine göz atabilir, renkli pek çok ip türüne ulaşabilirsiniz. 

Örgü Bebek Yeleği Ne Demek?

Örgü işi sanatı hanımlar başta olmak üzere el sanatı ile uğraşmaktan keyif alanlar için oldukça eğlenceli bir iştir. Özellikle de bebekler ve çocuklar için örgü örmek, bebek örgü yeleği örmek fazlasıyla eğlencelidir. İster kız ister erkek olsun minik bebekler içim örülen bu ürünler sıcacık ve samimi ürünlerdir. Yaz ve kış mevsimleri dahil olmakla beraber her mevsime uygun olan örgü ipi türleri de mevcuttur.
Bu sayede yaz-kış ve ilkbahar-sonbahar demeden her mevsim için şık ürünler örebilirsiniz. Kendinize kışın içinizi ısıtacak örgüler örebilir, sevdiklerinize de manevi değeri yüksek olacak örgü tasarımlar örebilirsiniz. Hem el işini çok sevecek hem de dışarıdan maliyeti yüksek ürünler almak yerine daha düşük bir bütçe ile istediğiniz örgü modellerini çıkarabileceksiniz. Örgü işi için ihtiyacınız olabilecek örgü marka çeşitlerine Markalar kısmından ulaşabilirsiniz.

Spor Bebek Yeleği Nasıl Örülür?

spor bebek yelegi
Spor bebek yeleği için öncelikle örgü ipi ve bu örgü ipine uygun numarada örgü şişi almanız gerekmektedir. Malzemeleriniz sadece herhangi bir renkteki örgü ipi ve örgü şişidir. 
Bebek spor yeleği için 2 yumak kullanılmıştır. Örgü işi için Nako marka örgü ipi markası tercih edilmiştir. 2-2.5 yaş için uygun bir spor yeleği örneğidir. Uzunluk ölçeği 37 cm, genişliği ise 35 cm’dir.
Öncelikle 32 ilmek örülerek örgü işine başlanır. Düz bir örgü örülür.18 sıra örülecek ve 19.sırada cep detayı için 7 ilmek bırakılır. 7 ilmek ördükten sonra sol tarafta bırakılmalıdır. Yani 7 ilmek kalana kadar örmeye devam edin.
Kalan 7 ilmek toparlanır. Toparlandıktan sonra cep uzunluğuna ulaşana kadar örmeye devam edilir. 
Son ilmek örülmez ve tekrar örgünün başına dönülerek örülmeye devam edilir. İlk ilmeği örmeden şişimize alıyoruz ve örmeye devam edin.
Cep kısmın oluşana kadar bu işleme devam edilir. İlk ve son ilmekler örülmeden devam edilir. İstediğiniz cep uzunluğa gelene kadar örülür. 
İlk ilmekten başlayarak ilmek çıkartın. Lastik kısmı için aralardan ilmek çıkarılır. Bir düz bir ters olarak örülür.
İlk ilmeğe dönünce örmeden ikinci ilmekten örerek devam edin. Lastik istediğiniz uzunluğa gelince düz olarak kesin. 
Göz kararı ile cebin herhangi bir kısmından ilmek çıkarılır. Arka cep kısmı oluşturulur.
Sıfıra sıfır olarak başlayın. Başlangıç noktasına kadar ilmek çıkarılmaz. 4 ilmek kalana kadar devam edilir. 
Düz örgü örerek örmeye devam edilir. 
İstediğimiz cep uzunluğuna yetiştikten sonra örgünün ters tarafından birleştirme yapılacak. 
Geri kalan 5 ilmeği şişe alıp örgüye devam edin. Örerek 4 tanesi birleştirme yapın. Lastik payı için ters örgü yapıp düz örgü olarak dönüp oluşan cep boşluğunu dikin. 
İpte herhangi bir ilmek kalmayana kadar dikkat edilir. 
Düz örgüye devam edin ve kol oyuntusu kısmına kadar düz örgü olarak devam edin. 
Kol altı oyuntusuna kadar düz örgü ölçüsünü kendiniz de ayarlayabilirsiniz.
Kol oyuntusu için istenen uzunluğa ulaştıktan sonra ilmek çıkarmaya başlayın ve ipi arkaya alarak ipi çekip ilmeyi çekin. Eksiltmeyi ters örgü örerek yapın yani haroşa olarak devam edin. 
Bu detaylar kol kısmının oluşması açısından önemlidir.
7 tane eksiltme yaptıktan sonra devam edin. Kol lastiği için oluşturduğunuz kısma devam edin. 6 tane ilmek örerek devam edin. Eksiltmeyi yapana kadar ilmekler sabit kalır, 7 eksiltme yeterli olacaktır. 
Lastik kısmına devam ederek düz örmeye devam edilir. 17 sıra düz örgüyü yapın ve 18. Sırada ise boyun oyuntusu kısmını oluşturun. 10 tane ilmek eksilterek örgüyü tamamlayın. 
Düz örgüye devam edin ve dönüp ilk ilmekte eksiltmeyi yapın. Yine örgüye aynı şekilde devam edin. Ön kısma gelince yine eksiltmeyi yapın. İki ilmeği beraber çekin ve devam edin. 4 sıra daha örün ve keserek örgüyü tamamlayın, böylece sol yan tamamlanmış olacak. 
1 zincir çekip sıkın ve uzun bir şekilde ipi kesin ki dikmek için ipiniz kalsın. 
Bu adımlar yeleğin sol kısmı için gereken adımlardır. Sağ kısmı için de bu adımların tam tersini yapmanız gerekmektedir. Sonrasında ise düz bir şekilde ilmekleri sabitleyerek yani yeleğin sol kısmını birleştirerek spor bebek yeleğini ortaya çıkarmış olacaksınız. 
Yeleğin dikiş işlemleri tamamlandıktan sonra kapşon kısmı dikilir. Eksiltme yapılan kısımdan sabitleme yapılır. 
Düz bir şekilde arka kısmını dikerek ilerleyin.
Bu aşamalardan sonra fermuar kısmını dikin ve diktikten sonra spor bebek yeleğinizi tamamlamış olacaksınız. Emeğinize sağlık…
Tüm örgü malzemeleri için yummak mağazamızı ziyaret etmeyi ve Tuhafiye bölümümüzü de göz atmayı unutmayın diyoruz. Hayırlı ve keyifli alışverişler dileriz. 
Yükleniyor...